Matalaenergia­hirsitalot

Eurolog Thermo -matalaenergiahirsitalo on monessa suhteessa ylivertainen ratkaisu

Tällä hirsirakenteella voidaan toteuttaa oikeasti energiatehokas hirsitalo tarvitsematta käyttää lämmöneristemääräyksissä eristämättömälle hirrelle myönnettyä "eristyisasemaa".

Kun tavoite on lämmitysenergian säästäminen hirsitalossa, Eurolog Thermo -matalenergiahirsitalo on ylivoimaisin vaihtoehto. Tällainen energiaa säästävä hirsitalon seinärakenne on lämmöneristyskyvyltään yli 3 kertaa parempi kuin esimerkiksi 270 mm paksu lamellihirsi.

Ulkonäkö on juuri sama kuin talo olisi tehty perinteisestä 202 -270mm lamellihirrestä. Ulkonurkat, mahdolliset hirsikaiteet, katosten kannatushirret, tolpat ja koristepalkit ovat kaikki aitoa lamellihirttä. Paikoissa joissa lamellihirsi on parhaimmillaan: ulkonäössä.

Matalaenergiakehikon edut paksuun city-nurkkaiseen lamelliin verrattuna ovat:
- Vähintään kolme kertaa parempi eristyskyky
- Oleellisesti pienempi hinta
- Täysin vastaava ulkonäkö, ulkoa ja sisältä aitoa hirttä, MUTTA MYÖS päätykolmiot ja kattoristikoiden kannat ovat HIRTTÄ.

Vertailu lamellihirteen ei ole tarkoitettu pilkaksi eristämätöntä hirttä kohtaan. Mekin valmistamme eristämättömiä paksun hirren taloja ja niissä on hyvät puolensa. Elinkaariajattelu, hiilinielu, hyvät vaikutukset sisäilmaan jne, ihan totta kaikki. Mutta urbaani legenda siitä että hirsi olisi jotenkin erinomainen lämmöneriste on ihan kamalaa lööperiä. Fakta on että 270mm lamellihirren eristyskyky on sama kuin 75mm eristevillalevyllä. Ei taida löytyä pystyrunkorakentajaa joka haluaisi tehdä talonsa seinät 75mm eristeellä?

Ekologinen ja hengittävä ratkaisu

Matalaenergiatalon rakenne on läpeensä luonnollista puuta ja puukuitueristettä. Hirsissä ei käytetä liimaa eikä muitakaan kemikaaleja, joten ne hengittävät luonnollisesti.

Hirsiseinän sydän on puukuitueristettä, joka puhalletaan kehikon välitilaan puhalluseristeammattilaisten toimesta. Sisäkehikon ponteissa on tiivisteet tasaamassa ulko- ja sisäkuivan hirren painumaeroja, mutta myös siksi, että näin rakennettu seinä on oikeaoppisesti vähän tiiviimpi sisältä kuin ulkoa.

Väliseinät voivat olla tiiltä, paneelia, hirttä tai vaikkapa tuplahirttä, jos tavoitteena on erinomainen äänieristävyys. On kokonaisedullista rakentaa väliseinät tehtaalla valmiiksi työstetyistä hirsistä.

Myös päätykolmiot ja kattolyhdyt voidaan valmistaa kustannustehokkaasti kattoon asti, sillä yksittäinen 70 x 208 millin matalaenergiahirsi on monin verroin vastaavan näköistä lamellihirttä edullisempaa. Näin talolle, joka on kauttaaltaan aitoa hirttä, rakentuu yhtenäinen suoja säätä vastaan.

ej_ulko

Matalaenergiakehikko soveltuu sekä perinteiseen että moderniin arkkitehtuuriin

Matalaenergiarakentaminen soveltuu mainiosti kaikille rakennustyyleille

Matalaenergiakehikon arkkitehtuurissa ei ole rajoituksia. Menetelmällä voidaan totetuttaa talo kuin talo. Lukuisat eri nurkkapaksuudet ovat luonnollisesti mahdollisia. Ja tietenkin City-nurkka. Jos kaava tai arkkitehtuuri sanelee nurkattomuuden pitää mielestämme paksusta hirrestä tehty city-nurkkainen vaihtoehto pistää vakavaan harkintaan; On vaikea löytää perustelut miksi pitäisi tehdä monin verroin heikommin lämpöä eristävä seinä ja maksaa siitä oleellisesti enemmän kun ulkonäkökin on sama. Järkisyyt puhuu Matalaenergian puolesta, sille ei mahda mitään.

Matalaenergiatalo on edullinen

Rakennusaika on suunnilleen sama kuin lamellitalolla. Työssä ei tarvita samassa määrin nosturia kuin lamellihirsitalossa. Tästäkin syystä matalaenergiatalomme on edullinen pystyttää.

Se on siis kokonaisedullinen hankkia, mutta ennen kaikkea energiankulutukseltaan todella edullinen asua.

Lisää tietoa saat lataamalla tämän tuotekortin:

Eurolog Thermo -matalaenergiarakenne (PDF)

pt_sisa

Aivan, väliseinät hirttä tarvittaessa ja myös järkevään hintaan. Ei ole mahdollista paksun lamellin taloissa, ainakaan järkevään hintaan siis.

Mitä mieltä asiakkaamme ovat?

klaus pekonen
klaus pekonen
08/12/2023
EuroHonka hoiti mallikkaasti asiakaskohtaisen massiivihirsitoimituksen. Kaikki meni sopimuksen mukaisesti sovitussa aikataulussa! Erityiskiitos Sari Vainionpää ja Aki Maskonen erittäin hyvästä palvelusta! Uskallan väittää, että EuroHonka on markkinoiden paras massiivihirsirakennusten toimittaja, kysykää ehdottomasti tarjous heiltä! Täällä siis huutelee hyvin tyytyväinen asiakas.
Kirsti Ahola
Kirsti Ahola
29/09/2022
Stefan Nikolov
Stefan Nikolov
23/09/2022
Asko Lähteenmaa
Asko Lähteenmaa
09/08/2022
Suomen paras hirsitalotehdas
Juho Juvakka
Juho Juvakka
26/03/2021
Sami PELTOLA
Sami PELTOLA
18/03/2021
Pekka Lehtinen
Pekka Lehtinen
14/12/2020
Sampp1
Sampp1
09/10/2020
Lauriane L
Lauriane L
17/10/2019
Anon
Anon
17/10/2019