Ekopuutalot ja elementtitalot

Me emme sanele sinulle mikä on paras seinärakenne. Sinun mielipiteesi ja tarpeesi on juuri se oikea.

eurohonka-ekopuutalo

Eurohongalla on kaksi suurelementteinä toimitettavaa päätuotetta ja kummatkin ovat tyylisuuntansa huipputuotteita:

Ekopuutalo rakentuu pelkästään puusta ja puupohjaisista materiaaleista. Puupaneliverhottu elementti on tuulensuojattu puukuitulevyllä ja eristetty puukuitupohjaisella Ekovilla-eristelevyllä. Ilmansulkuna on ekokartonki.

Ekopuutalo on lämmin ja tiivis mutta sallii puun ja puukuidun hygroskooppisen kuiturakenteen toiminnan. Rakenteet sitovat ja luovuttavat vesihöyryä sekä hiilidioksidia - eli hengittävät.

Elementtitalon ekologisuuden takana on ennen kaikkea energiatehokkuus. Tähän päästään markkinoiden parhailla eristeillä sekä toteuttamalla rakenteet äärimmäisen tiiviinä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita "pullotaloa" vaan positiivisessa mielessä ennemminkin "termospulloa".

Höyrynsulkumuoville ja mineraalivillalle on takavuosien rakennusvirheiden takia langennut synkkä varjo ja uskomus, että ne materiaaleina olisivat syyllisiä menneisiin fiaskoihin.

Tämä huhu on kuitenkin kumottu useasti ja esimerkiksi VTT:n toimesta on todettu että talon ulkoseinän sisäpinnan tiiveydestä ei ole mitään haittaa – päin vastoin.

Tosiasiassa tämä on luotettava, yleisin ja hyväksi havaittu rakennustekniikka, jonka positiivisista puolista yksi on rakenteen edullisuus.

PENTAX Image

Elementit soveltuvat myös täydentämään hirsirakenteita. Tässä esimerkkinä ns. tasakerran kehikkoon elementteinä toimitetut päätykolmiot (myös sisäverhous tehdasasennettuna) sekä erkkerin elementit eristettyinä runkoina. Lopputuloksena useiden päivien, jopa viikkoja nopeampi vesikattovalmiuden saavuttaminen työmaalla.

PENTAX Image

Sekä elementti- että hirsitaloissamme on yhteistä kantavien rakenteiden korkea valmiusaste. Naulalevyrakenteiden lisäksi kaikki kantavat palkistot ja pilarit katto- ja välipohjarakenteissa ovat määrämittaiset ja asennusvalmiit. Palkistojen liitokset ovat pääsääntöisesti ns tappi- ja pyrstöliitoksia ilman näkyviin jääviä naulaus / reikälevyjä.

Myös elementin valmiusaste on sovittavissa tapauskohtaisesti. Korkein valmiusaste on ulkoverhouksesta sisäverhoukseen – sähkörasiat, ikkunat, ikkunavuorilaudat jne. tehdasasennettuna.

Normaalitoimituksessa on kuitenkin yleistä, että sisäverhous asennetaan työmaalla sen jälkeen kun talotekniikka on asennettu.

Pre-cut on yksi valmiusasteen vaihtoehto, vaikka se ei olekaan varsinainen elementti, vaan kokoamisvalmiiksi katkottu, lovettu ja merkattu runko. Tämä nopeuttaa oleellisesti rakentamista ja säästää kaikelta päänvaivalta verrattuna puhtaasti pitkästä tavarasta rakentamiseen.

Pre-cut on vaihtoehto esimerkiksi saarirakentamiseen, jossa ei ole mahdollista käyttää elementtien asentamisen edellyttämää nosturia.

Elementtien komponentti­vaihtoehdot:

Ulkoverhoukset
 • Profiilit: Hirsipaneeli, pyöröhirsipaneeli, ulkoverhouslauta UTV, UTW tms.
 • Paksuudet: 21, 25, 28, 32, 45mm
 • Korkeudet: 164, 183, 208, 272(lamellipaneeli)
 • Pinta: Höylätty, Hienosahattu, pohjakäsiteltynä vapaavalintaisella värisävyllä, kuultava tai peittävä.
  Tai rappauslevy, tarvittaessa jopa suurimmaksi osaksi tehdasasennettuna.
Runkopaksuudet
 • 95, 120, 145, 173, 198, 243, 271, 296, 344 jne.
 • Tarvittaessa kantavan rungon koolaukset ovat ristikkoolauksia ulko- tai sisäpinnassa.
 • Yleisin runkopaksuus on selkeästi määräykset täyttävä 243 mm.
Höyryn- ja ilmansulut
 • 0,2 mm PE (perinteinen höyrynsulkumuovi).
 • Ekokartonki (ilmansululle asetettavat vaatimukset täyttävä hengittävä rakennuspaperi).
 • INTELLO (älykäs, diffuusioläpäisevä kalvo, joka sallii seinän kuivua kumpaankin suuntaan).
Eristemateriaalit
 • Isover-mineraalivilla
 • Ekovilla (levyvilla)

Kuvia Ekopuutaloista:

Mitä mieltä asiakkaamme ovat?

klaus pekonen
klaus pekonen
08/12/2023
EuroHonka hoiti mallikkaasti asiakaskohtaisen massiivihirsitoimituksen. Kaikki meni sopimuksen mukaisesti sovitussa aikataulussa! Erityiskiitos Sari Vainionpää ja Aki Maskonen erittäin hyvästä palvelusta! Uskallan väittää, että EuroHonka on markkinoiden paras massiivihirsirakennusten toimittaja, kysykää ehdottomasti tarjous heiltä! Täällä siis huutelee hyvin tyytyväinen asiakas.
Kirsti Ahola
Kirsti Ahola
29/09/2022
Stefan Nikolov
Stefan Nikolov
23/09/2022
Asko Lähteenmaa
Asko Lähteenmaa
09/08/2022
Suomen paras hirsitalotehdas
Juho Juvakka
Juho Juvakka
26/03/2021
Sami PELTOLA
Sami PELTOLA
18/03/2021
Pekka Lehtinen
Pekka Lehtinen
14/12/2020
Sampp1
Sampp1
09/10/2020
Lauriane L
Lauriane L
17/10/2019
Anon
Anon
17/10/2019