Lämpöhirsitalot

Lämpöhirsitalossa on ekopuutalon sydän ja hirsitalon ulkonäkö. Sen ominaisuudet ovat myös suurimmaksi osaksi samat kuin ekopuu- ja elementtitaloilla.

Lämpöhirsitalo on siis hirsitalon näköinen, mutta vapaa hirren painumisesta tai muista sen negatiivisista ominaisuuksista.

Valmistamme lämpöhirsitaloja lukuisilla eri höylähirsi- ja lamellihirsinurkkavahvuuksilla sekä luonnollisesti citynurkkaisena.

Pyörölämpöhirsi on tuote, jota valmistamme ainoana maailmassa siten, että pyöröhirsinurkka liittyy aidosti seinän pyöröhirsipaneleihin.

 

 

 Lisää talojen kuvia löydät lämpöhirren "rakennesisaren" välilehdeltä sivuiltamme kohdasta Ekopuutalot

Höylälämpöhirsi

Höylälämpöhirsi

Pyörölämpöhirsi

Pyörölämpöhirsi

 

Hirsinurkallinen lämpöhirsitalo on osa luontoa,
mutta täytyy kyllä myöntää että merkittävässä asemassa on myös Suomalainen luonto itse.

Lämpöhirsirakenne mahdollistaa hyvinkin monimuotoisen talon toteutuksen.

Portugaliin toimitettu lämpöhirsitalo viisi päivää toimituksen jälkeen. Aluskate on asennettu, kattoristikoiden otsa on vielä paneloimatta. Talo on muutaman työpäivän kuluttua ulkoa valmis

 

Pitkät perinteet lämpöhirsitalojen valmistamisessa

Meillä on yli 15 vuoden kokemus lämpöhirsitalojen valmistamisesta. Aluksi valmistimme lähes ainoastaan mutkikkaita erikoismalleja Suomen tunnetuimmalle lämpöhirsitoimittajalle alihankkijana. Näiden kohteiden suunnittelu oli erityisen haastavaa tai talon muoto ja rakenteet sellaisia jotka eivät soveltuneet tasakorkeita suorakaide-elementtejä valmistavaan tehtaaseen, mutta meille tällainen sopii kuin "nappi silmään". Alusta asti olemme tehneet itse kaikkien kohteiden rakennesuunnittelun sekä kaikki komponentit. Nyttemmin kun tämän lämpöhirren alkuperäisen kehittäjän valmistus on suomessa lakannut, me teemme edelleen asiakkaillemme kaiken mallisia lämpöhirsitaloja ja -huviloita, alkuperäisestä lämpöhirrestä

Meillä on valmius ja taito toteuttaa suunnittelultaan tai rakenteiltaan hyvinkin vaikeita ja vaativia kohteita kokemuksemme turvin. Meille suuret ikkunapinnat tai monimuotoiset elementit eivät ole este elementöinnille ja vaikeita paikkoja ei jätetä työmaalla ratkaistaviksi.

Pystymme ylpeinä sanomaan, että teemme talon kuin talon lämpöhirrestä!

Mielestämme lämpöhirsitalo on parhaimmillaan kohteissa, jotka halutaan tai on pakko tehdä citynurkkaisena. Esimerkkinä ulkoverhous voisi olla 28 x 272 mm lamellihirsipaneeli - eli lopputuloksena saman ulkonäkö kuin markkinoiden paksuimmalla lamellihirrellä, mutta oleellisesti parempi lämmöneristävyys

Mitä eroa lämpöhirsitalolla ja esim 270mm lamellihirsitalolla sitten on?

Noin 150 neliön omakotitalopaketissa on hintaeroa lämpöhirren eduksi suunnilleen autotallin verran.

Lämpöhirsityömaalla on nosturi 1-2 päivää, paksun lamellin työmaalla vähintään 3-5 päivää.

270 mm lamellihirren U-arvo on 0,41 ja 198 + 48 mm lämpöhirsiseinämme U-arvo on 0,17-0,16 eristetyypin mukaan.

Lämpöhirrestä tulee siis vähintään 2,5 kertaa lämpöisempi seinä kuin 270 millin lamellihirrestä.

Tuotetta ei turhaan sanota lämpöhirreksi.

Citynurkkaisen lamellihirsitalon tekemiseen on vaikea löytää järkiperusteita ainakaan energiansäästön, hinnan tai ulkonäön osalta.